Over ons

Wie zijn wij

Oncofy is een onderdeel van Medisch TrainingsCentrum Bernheze. Deze fysiotherapiepraktijk met uitgebreide trainingsmogelijkheden is al jaren een begrip in Heeswijk-Dinther.

Oncofy is opgericht door Ilse de Laat – van Wees, MSc. Ilse heeft zich in haar opleiding fysiotherapie al geïnteresseerd voor de oncologiepatiënten. Deze interesse werd gewekt door de kwetsbaarheid van deze groep patiënten, maar ook door hun doorzettingsvermogen. Het “aan de zijlijn staan” met adviezen en begeleiding ten aanzien van bewegen, maar ook het meedenken aan een plan gericht op functies om laatste wensen te volbrengen maakt deze vorm van fysiotherapie zo mooi.

Haar scriptie heeft ze volbracht bij Herstel en Balans, destijds hét revalidatieprogramma voor oncologiepatiënten. Na het behalen van haar diploma fysiotherapie heeft Ilse zich gespecialiseerd als oedeemfysiotherapeut. Deze opleiding heeft ze gevolgd aan de Berekuyl Academy te Hierden en hier is ze opgeleid volgens de Casley- Smith methode. 
Tijdens deze opleiding en erna is veel ervaring opgedaan met oncologiepatiënten die te maken hebben met oedeem. Een logisch vervolg was de destijds nieuwe postHBO master oncologiefysiotherapie. Deze opleiding werd gegeven door Avans+ te Breda ism Antoni van Leeuwenhoek, AMC en Daniel den Hoedkliniek.

Verdere opleiding

Oncofy Fysiotherapie voor kanker patienten

Later werd deze opleiding aangepast naar een volwaardige masteropleiding. Ilse heeft een upgrade gedaan om vervolgens haar masterdiploma te behalen met haar aandeel in de START-studie onder leiding van dr. Martijn Stuiver vanuit het Antoni van Leeuwenhoek en Nederlands Kanker Instituut. Om de kennis betreft oncologie fysiotherapie te delen in de regio is Ilse tussen 2007 en 2009 betrokken geweest bij de oprichting van FyNeOn, Fysiotherapie Netwerk Oncologie waar ze van 2009 tot 2015 als penningmeester zitting had in het bestuur en de regio Den Bosch aanstuurde.

Om nu haar kennis en kunde op peil te houden is Ilse ingeschreven in de kwaliteitsregisters fysiotherapie, oedeem en oncologie met de behorende inhoudelijke scholingen en neemt ze actief deel aan de netwerkbijeenkomsten van FyNeOn.

Wij zijn aangesloten bij onderstaande organisatie

Scroll naar boven